7x de leukste multiculturele kinderboeken

7x de leukste multiculturele kinderboeken

Hoe leg je aan je kind uit wat de Ramadan is of waarom een klasgenootje een ander uiterlijk heeft? De volgende boeken zijn voor alle kinderen om op een laagdrempelige en speelse kennis te maken met andere culturen. Of om een afspiegeling van zichzelf of de samenleving te laten zien.

1. De loopwedstrijd -Bénédicte Moussa – De Greef en Frits van Zeventer

Sourou en Simon zijn beste vrienden. Samen doen ze mee aan de loopwedstrijd van de school. Simon is bang dat hij zal verliezen en gooit de schoenen van Sourou in de vuilnisbak. Maar de race is nog niet voorbij want er wordt geracet met een vuilniswagen. Wie wint uiteindelijk de wedstrijd? (5 tot 10 jaar)
multiculturele kinderboeken
Via Studio Sesam

2. De Fanfare – Alice van de Geest en Sanne Thijs

Een groep diverse kinderen in de straat spelen samen. Asha trommelt haar vriendjes en vriendinnetjes in de straat op om samen muziek te maken. Het wordt een echte fanfare met alles erop en eraan. Elk kind krijgt z’n eigen instrument. (2 tot 6 jaar)
multiculturele kinderboeken
Via Studio Sesam

3. Farah’s Ramadan – Naima El Bouzidi en Sun Jung Huang

Het is bijna Ramadan, een feestmaand die Farah saai vindt omdat zij en haar broertje dan alleen eten. Om het wat leuker te maken, nemen haar ouders Farah mee in de avonturen van twee eekhoorntjes Rama en Dan. Ze laten haar zien hoe ook zij mee kan doen met de Ramadan, zonder te vasten. (vanaf 4 jaar)
multiculturele kinderboeken
Via Farah’s ramadan

4. Alle kleuren van de regenboog – Martha Fabrege

Dit prentenboek laat de verschillen tussen kinderen zien met als metafoor een regenboog. Een regenboog heeft veel kleuren en elke kleur is anders. De hoofdgedachte is dat we, als bij de kleuren van de regenboog, allemaal iets unieks hebben samen een prachtig, kleurrijk geheel zijn. (2 tot 6 jaar)
multiculturele kinderboeken
Via Bol.com

5. Heeft vriendschap een kleur? – Ursel Scheffer

Een dag in de kleuterklas van Mark. De kinderen komen niet allemaal uit hetzelfde land. De een komt uit Afrika, de ander uit Nederland en weer een ander uit Turkije. De kinderen ontdekken onder leiding van de juf dat ze niet alleen uiterlijk verschillen, maar ook op andere gebieden. Mark gaat mee met Kari en leert bij haar thuis de Turkse cultuur kennen. (4 tot 6 jaar)
multiculturele kinderboeken
Via Bol.com

6. Ik wil niet naar Marokko! – Laïla Koubaa en Tinne Van den Bossche

Een humoristisch verhaal over opgroeien in twee culturen: de Nederlandse en de Marokkaanse. Omar wil dit jaar liever niet mee op vakantie naar Marokko. Maar waarom eigenlijk? (5 tot 10 jaar)
multiculturele kinderboeken
Via Studio Sesam

7. Wereldkinderen – Reina Olliver

Dit boek geeft een antwoord op de vraag hoe kinderen over de hele wereld leven. Want hoe ziet het leven van kinderen in Afrika eruit? Eten alle kinderen op de wereld met mes en vork? (4 tot 8 jaar)
multiculturele kinderboeken
Via Bol.com

 

Bron: http://www.famme.nl/7x-de-leukste-multiculturele-kinderboeken/